Az EU-s külügyminiszterek nem hisznek a fegyverszállításokat tagadó Iránnak

Az EU-s külügyminiszterek nem hisznek a fegyverszállításokat tagadó Iránnak

Forrás: Jean Asselborn Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem győzte meg az EU Luxemburgban találkozó külügyminisztereit Irán azon állítása, hogy nem küldtek drónokat Oroszországnak. Nasser Kanaani, iráni külügyminisztériumi szóvivő ugyanis azt nyilatkozta, hogy az öngyilkos drónokat, melyekkel Ukrajnát támadja Oroszország, nem Irán biztosította. – írta a Guardian.

Jeppe Kofod, Dánia külügyminisztere arról beszélt, hogy az oroszok „nyilvánvalóan iráni drónokat használnak támadásra Kijev ellen”, majd figyelmeztetett, hogy ezt a helyzetet kezelniük kell. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter pedig azt javasolta, hogy Teherán ellen további uniós szankciókat vezessenek be, ha a vádak bebizonyosodnak. Ez esetben nem csupán néhány személy ellen alkalmaznák a szankciókat.

Az EU külügyminiszterei várhatóan ma délután hagyják jóvá a békés tüntetők brutális leverésében részt vevő iráni tisztviselők elleni szankciókat. A 22 éves Mahsa Amini szeptember 16-ai halála óta, több mint 100 ember vesztette életét a tüntetések során.

A Kijevet ért támadásról korábban írtunk: