Ismerjék meg Kim Dzsongun lányát!

Ismerjék meg Kim Dzsongun lányát!

Kim Dzsongun és lánya (Fotó: KCNA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun most először mutatta meg a nyilvánosságnak kislányát, akiről eddig semmi biztosat nem lehetett tudni, még a létezése sem volt egyértelmű. És hol máshol lett volna helyénvalóbb bemutatni egy kislányt, mint egy interkontinentális ballisztikus rakéta kilövési tesztjén, pénteken. 

Apa és lánya kézenfogva látható az állami észak-koreai hírügynökség által kiadott képeken. Más fotókon katonatisztekkel beszélgetnek (vagy inkább azok hallgatják, ahogy Kim beszél), és rakétákat tekintenek meg.

olyan ritka, hogy bármi is kiderül Kim magánéletéről, hogy a kislány feltűnése sokkal jobban érdekli az Észak-Korea-szakértőket, mint maga a rakétaindítás, amiből idén már volt jó néhány. Felmerül, hogy a kislányt választották ki, hogy örökölje az apjától a trónt – pontosabban a vezetői tisztséget. Észak-Koreát a koreai háború óta a Kim család tagjai uralják, és nyilván nem akarják a jövőben sem kiengedni a kezükből a gyeplőt.

(BBC)