Izraeli légicsapás érte Bejrút külvárosát

Izraeli légicsapás érte Bejrút külvárosát

Felrobbantott kapu a Golán-fennsíkon fekvő Madzsdel Samsz nevű drúz falu futballpályáján 2024. július 27-én (Fotó: AFP via Europress/Menahem Kahana)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Izrael légicsapást hajtott végre Bejrút déli külvárosai ellen. A célpont állítólag a Hezbollah egyik magas rangú parancsnoka volt, akit a hétvégi rakétatámadással vádoltak, amelyben 12 gyermek vesztette életét – írja a The Guardian.

A libanoni fővárost helyi idő szerint nem sokkal este nyolc óra előtt rázták meg hangos robbanások, röviddel később pedig a támadás helyszínéről sűrű füst szállt fel. „Az IDF célzott csapást hajtott végre Bejrútban, a Majdal-Sámszban meggyilkolt gyerekekért és számos további izraeli civil megöléséért felelős parancsnok ellen” – közölte az izraeli hadsereg. Azt nem tudni, hogy az akció mennyire volt sikeres, illetve hogy vannak-e a támadásnak akár civil áldozatai.

Az izraeli csapás előzménye, hogy hétvégén rakétatámadás érte az Izrael által megszállt Golán-fennsíkot, amelyben 12 gyermek vesztette életét focizás közben. Izrael és az Egyesült Államok egyaránt a Hezbollahot tette felelőssé az incidensért, a libanoni terrorcsoport viszont tagadja a támadást. Az Egyesült Államok diplomáciai erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megakadályozza a konfliktus teljes kiéleződését. Emellett több európai vezető is arra kérte állampolgárait, hogy ne menjenek Libanonba. Már számos légitársaság, köztük az Aegean Airlines és a Condor, törölte bejrúti járatait, csatlakozva olyan társaságokhoz, mint a Royal Jordanian, az Air France és a Lufthansa.