Kétszáz jármű ment egymásba Kínában a köd miatt

Kétszáz jármű ment egymásba Kínában a köd miatt

Tömegkarambol Kínában (Forrás: Twitter/Byron Wan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokan csapdába estek a héten, amikor kétszáz (más források szerint egyenesen négyszáz) jármű feltorlódott, illetve egymásnak ment a csengcsoui Zhengxin Huanghe hídon, derült ki a The Guardian cikkéből. A tömegkarambolban eddig egy ember vesztette életét.

A CCTV híradása, illetve a mentőegységek jelentése szerint az erős köd miatt szaladtak egymásba az autók, sok jármű egymás hegyén-hátán hevert a nyilvánosságra került fotók, videók alapján. A Guardian által említett videóban egy ember arról beszélt, hogy rendkívül ijesztő a helyzet, tele van emberekkel a környék, és nem hiszi, hogy ki tudnak keveredni a hídról.

A tűzoltók tizenegy autót küldtek a helyszínre, hatvanhat ember volt szolgálatban az állami média szerint, hogy segítsenek a bajba jutottaknak. A meteorológiai jelentések szerint a láthatóság számos régióban kevesebb mint ötszáz méterre korlátozódott, időnként pedig alig kétszáz méterre lehetett csak ellátni.

A rendőrség végül teljes egészében lezárta a hidat.