Lövöldözés volt Párizs belvárosában

Lövöldözés volt Párizs belvárosában

30 kilométeres sebességkorlátozó tábla Párizsban (Fotó: Reuters)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lövöldözés volt pénteken délelőtt Párizs belvárosában – jelentette a francia AFP hírügynökség. Beszámolók szerint a támadássorozat a Louvre-tól északra, a francia főváros 10. kerületében, a Rue d'Enghien környékén zajlott. A France24 hírtelevízió tudósítása szerint két személy halt meg, további négyen megsérültek.

Az AFP-nek helyi boltosok arról számoltak be, 7-8 lövést hallottak, amire nagy pánik tört ki az utcán, mindenki bezárkózott. A helyi tévéállomás, a BFM szerint a gyanúsítottat a rendőrség letartóztatta. Az ügyészség közleménye szerint az esettel kapcsolatban egy 69 éves férfit vettek őrizetbe. Egyúttal azt is közölték, emberölés, illetve felfegyverkezve elkövetett erőszak gyanújával vizsgálatot indítottak.

Az ámokfutás motivációi egyelőre nem ismertek. Az egyik szemtanú arról beszélt, a támadó egy fehér férfi volt, aki nem szólt semmit, amikor tüzet nyitott.

Címkék: lövöldözés, Párizs

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.