Lövöldözés volt Párizs belvárosában

Lövöldözés volt Párizs belvárosában

30 kilométeres sebességkorlátozó tábla Párizsban (Fotó: Reuters)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lövöldözés volt pénteken délelőtt Párizs belvárosában – jelentette a francia AFP hírügynökség. Beszámolók szerint a támadássorozat a Louvre-tól északra, a francia főváros 10. kerületében, a Rue d'Enghien környékén zajlott. A France24 hírtelevízió tudósítása szerint két személy halt meg, további négyen megsérültek.

Az AFP-nek helyi boltosok arról számoltak be, 7-8 lövést hallottak, amire nagy pánik tört ki az utcán, mindenki bezárkózott. A helyi tévéállomás, a BFM szerint a gyanúsítottat a rendőrség letartóztatta. Az ügyészség közleménye szerint az esettel kapcsolatban egy 69 éves férfit vettek őrizetbe. Egyúttal azt is közölték, emberölés, illetve felfegyverkezve elkövetett erőszak gyanújával vizsgálatot indítottak.

Az ámokfutás motivációi egyelőre nem ismertek. Az egyik szemtanú arról beszélt, a támadó egy fehér férfi volt, aki nem szólt semmit, amikor tüzet nyitott.

Címkék: lövöldözés, Párizs