Manny Pacquiao Duterte strómanjaként indulhat az elnökválasztáson

Manny Pacquiao Duterte strómanjaként indulhat az elnökválasztáson

Manny Pacquiao (jobbra) Fotó: Wikipédia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Manny Pacquiao valószínűleg a legnépszerűbb ember a Fülöp-szigeteken, hiszen a világ valaha élt legjobb bokszolói között tartják számon. Bár hivatalosan még nem vonult vissza, minthogy már elmúlt negyven éves, ez valószínűleg hamar be fog következni. Pacquiao már most is politizál (szenátor), és elindulhat a következő elnökválasztáson, írja a HVG.

A Fülöp-szigeteket jelenleg az enyhén szólva ellentmondásos Rodrigo Duterte vezeti, aki nyugaton szalonképtelen, főként a kábítószercsempészek ellen indított, statáriális kivégzéseket alkalmazó háborúja miatt. Duterte már kétszer volt elnök, és így nem választhatják meg újra.

A diktátorok azonban ritkán szeretnének megválni a hatalomtól, és ez a helyzet Dutertével is. Vagyis szüksége van egy strómanra, akit bábként az ő megüresedő elnöki székébe ültethet. Duterte ugyanis alelnök még lehet, és úgy is a kezében tarthatná a hatalmat.

Erre a célra szemelhették ki Pacquiaót, akit a kormánypárt jelöl az elnöki pozícióra.