Már a rendőröktől is lopnak Romániában

Már a rendőröktől is lopnak Romániában

Lekapcsolt cigarettaszállítmány. (Fotó: Román Határőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két furcsa esetet tárgyal a román sajtó: mindkettőben a rendőrségről tűnt el jelentős érték. Szeben megyében például egy rendőr jelentette be, hogy zárható hivatali szekrényéből eltűnt tízezer euró – a helyzetet bonyolítja, hogy neki ott nem is szabadott volna tárolnia pénzt. Ráadásul a szekrény a Bűnügyi Rendőrség egy olyan termében volt, ahova a rendőrök sem léphettek be egyedül.

Sajtóinformációk szerint az egyenruhás magánemberként eladott egy telket, hogy autót vegyen belőle, de a pénz ideiglenes tárolásához az otthonát nem tartotta elég biztonságosnak, ezért vitte be a munkahelyi páncélszekrénybe. Nem számolt a kollégáival, más ugyanis biztosan nem férhetett hozzá a szekrény tartalmához. Az ügyet most az ügyészség vizsgálja, akik a meglopott rendőrnek is fel fognak tenni kellemetlen kérdéseket.

A másik történet Galati városában esett meg augusztus 22-én: valakik 1,4 millió doboz cigarettát loptak abból a rendőrségi raktárból, ahol a csempészektől elkobzott dohányárut őrizték. A maffiafilmbe illő jelenet során először a hatalmas mennyiség nyolcadát legálisnak tűnő – mint később kiderült, hamisított – iratokkal vitték el a raktárból, aztán valahogy a maradék is eltűnt. A rendőrségnek már vannak gyanúsítottai, három ember előzetes letartóztatásban van.

A bukaresti Adevarul pár napja közölt egy friss kutatást, amely szerint a román cigarettaforgalom legalább húsz százaléka a feketepiacon, csempészett áruval zajlik.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.