Márki-Zay találkozott a volt jobbközép szlovák miniszterelnökkel Pozsonyban

Márki-Zay találkozott a volt jobbközép szlovák miniszterelnökkel Pozsonyban

Márki-Zay Péter és Mikulás Dzurinda találkozója Pozsonyban 2021. november 23-án (Forrás: MMM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden Pozsonyban találkozott egymással Márki-Zay Péter, a magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje és Mikulás Dzurinda, aki 1998-tól 2006-ig Szlovákia jobbközép kormányának miniszterelnöke volt, jelenleg pedig a jobboldali európai pártcsalád, az Európai Néppárt háttérintézményét, a Wilfried Martens Centre-t vezeti.

A Magyar Hang úgy értesült, hogy a találkozót Kész Zoltán, korábbi országgyűlési képviselő, Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa (MMM) külügyi vezetője hozta össze, aki maga is részt vett az egyeztetésen. Mikulás Dzurinda korábban nem rejtette véka alá a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral kapcsolatos kritikáját, akivel a nyilvánosságban is többször vitázott.

Egyelőre annyi szivárgott ki a magyar miniszterelnök-jelölt és a korábbi szlovák miniszterelnök közötti megbeszélésről, hogy Dzurinda pozitív fejleményként értékelte, hogy Orbán Viktorral szemben egy jobbközép jelölt áll ki az ellenzék közös kihívójaként. Az MMM későbbre ígért részletes tájékoztatást a találkozóról.

Lapunk úgy tudja, folytatódhat a közeledés Márki-Zay Péter és az Európai Néppárt között, információink szerint a jövő héten Varsóban az Európai Néppárt elnökével, Donald Tuskkal találkozik az MMM elnöke.