Moszkva „példátlan következményekkel” fenyegette meg a Nyugatot

Moszkva „példátlan következményekkel” fenyegette meg a Nyugatot

Háború Ukrajnában (Fotó: Defence of Ukraine/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Röviden összefoglaljuk az ukrajnai háború legfrissebb fejleményeit.

Oroszország megfenyegette Ukrajna nyugati szövetségeseit, hogy ha nem állítják le az ország felfegyverzését, annak „példátlan következményei” lesznek.

Zelenszkij ukrán elnök, talán ehhez kapcsolódóan, arra figyelmeztette a világot, hogy készüljenek fel egy esetleges orosz atomcsapásra.

A kijevi rendőrkapitány bejelentése szerint eddig 900 polgári személy holttestét tárták fel Kijev környékén, miután az orosz támadók több mint egy hete visszavonultak onnan. A legtöbb holttestet, 350 áldozatot Bucsa városban találták.

Oroszország állítása szerint a Kijev melletti, rakétákkal támadott hadiüzemben repülők és hajók ellen bevethető rakétákat gyártottak. A támadásra néhány órával az orosz fekete-tengeri flotta zászlóshajója, a Moszkva ukrán kilövése után került sor.

Amerikai illetékesek szerint a Moszkvát két ukrán Neptun rakéta találta el. A támadásban meghalt a hajó kapitánya is. A Moszkva később elsüllyedt.

Mariupol lassan teljesen az oroszok kezére kerül – bár már szinte semmi nem maradt belőle, amit uralhatnak. Az ukránok azzal vádolják az orosz megszállókat, hogy exhumálják a háborús bűneiket bizonyító halottakat.

Immár több mint 5 millió ukrán menekült el hazájából az ENSZ szerint.

Címkék: ukrajnai háború