Nizzai terrortámadás: Tunézia vizsgálatot indít

Nizzai terrortámadás: Tunézia vizsgálatot indít

Rendőrök a nizzai Notre-Dame-bazilika közelében elkövetett késes támadás helyszínén 2020. október 29-én (Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tunézia csütörtökön határozottan elítélte a nizzai Notre-Dame-bazilikában aznap elkövetett terrortámadást, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít a gyanú alapján, amely szerint a támadó tunéziai állampolgár, írja az MTI.

Több forrásból is közölték, hogy a merénylő, aki a reggeli órákban késsel támadt a bazilikában tartózkodó három emberre, egy idős nőt lefejezett, a sekrestyést és egy másik nőt halálosan megsebesített, tunéziai bevándorló, aki az olaszországi Lampedusa szigetéről érkezett október elején Franciaországba. Az Allahu akbárt kiáltó férfit a rendőrség megsebesítette és őrizetbe vette.

Tunézia határozottan elítéli a nizzai terrorista incidenst és szolidaritását fejezi ki a francia kormánnyal és néppel – áll a tuniszi külügyminisztérium közleményében.

Az állásfoglalás elutasította a terrorizmus és a szélsőségesség minden formáját, ugyanakkor óvott a vallások ideológiai és politikai kihasználásától – áll a közleményben.

Tunézia vizsgálatot is indított az ügyben a gyanú alapján, hogy tunéziai férfi követett el egy terrorcselekményt az ország határain kívül. A nyomozás folytatódik – jelentette ki Mohszen Dali tuniszi főügyészhelyettes.