Novák Katalin végül Amerikában találkozott Elon Muskkal

Novák Katalin végül Amerikában találkozott Elon Muskkal

Elon Muskkal fog kezet Novák Katalin köztársasági elnök. (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai körúton tartózkodó Novák Katalin nemrég a következőt posztolta a közösségi oldalára: „Elon Musk végül nem tudott eljönni a Budapesti Demográfiai Csúcsra. Most pótoljuk a találkozót. Részletek holnap!” A bejegyzést kísérő képen a magyar államfő látható, amint kezet fog Elon Muskkal. 

A poszt előzménye, hogy a köztársasági elnök még augusztusban az immár X-re keresztelt Twitteren hívta meg a milliárdos vállalkozót a szeptemberi Demográfiai Csúcsra, Budapestre, miután Musk korábban a követői figyelmébe ajánlotta Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúját. Orbán az interjúban többek között Magyarország demográfiai kihívásairól is beszélt, amire Musk úgy reagált: „Rendkívül érdekes. Magyarország keményen dolgozik azon, hogy megoldja a születési számok csökkenésének problémáját.” Novák Katalin erre válaszolt a meghívással: mint írta, szeretettel várják a „családpárti erők legnagyobb nemzetközi találkozóján, ahol számos államfő, miniszterelnök és influencer részvételével még többet megtudhat a magyar családtámogatási rendszerről”. A Telex egy cikkében megjegyzi, a Twitter-vezérnek több édesanyától és béranyától tíz gyereke született.