Novák Katalin nem ment el Szlovákia megalakulásának évfordulójára

Novák Katalin nem ment el Szlovákia megalakulásának évfordulójára

Novák Katalin köztársasági elnök a 2023. évi újévi köszöntő beszédének televíziós felvételén a Sándor-palotában (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szomszédos országok közül egyedüliként a magyar államfő nem vett részt a Szlovák Köztársaság megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett hivatalos ünnepségen – írja a Napunk.

A cikk szerint Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök meghívta magyar kollégáját, ám – mint az Martin Strižinec elnöki szóvivőtől tudható – Novák Katalin jelezte, hogy nem tud részt venni az eseményen. Ott volt ugyanakkor Miloš Zeman cseh, Alexander Van der Bellen osztrák és Andrzej Duda lengyel államfő, valamint Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnöke és Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes is.

Novák Katalin programjáról a közösségi oldaláról csak annyi derül ki, hogy a szilveszter éjjel sugárzott újévi köszöntője után többekkel koccintott a Sándor-palotában.