Olaf Scholz szerint Putyin gondolkodása az ukrajnai háborúról jottányit sem változott

Olaf Scholz szerint Putyin gondolkodása az ukrajnai háborúról jottányit sem változott

Olaf Scholz egy kampányeseményen (Fotó: SPD)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tapasztalható változás Vlagyimir Putyinnál az Ukrajna ellen indított háborújának megítélésében - mondta Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben az orosz elnökkel előző nap telefonon folytatott megbeszéléséről.

A kancellár - aki legutóbb május végén beszélt az orosz államfővel - Irakli Garibasvili georgiai kormányfővel tartott tájékoztatóján kérdésre elmondta: a több mint három hónapos megszakítás után folytatott párbeszéd alapján úgy látja, az orosz elnökben "sajnos" nem érlelődött meg az a felismerés, hogy "hiba volt elindítani ezt a háborút", és nem tűnik úgy, mintha változna a hozzáállása, noha nap mint nap egyre világosabb, hogy a béke felé vezető utat egyedül az orosz csapatok teljes kivonása nyithatja meg.

Arra a kérdésre, hogy Németország hajlandó-e Kijev kérését teljesítve első és egyedüli országként nyugati gyártmányú harckocsikkal is támogatni Ukrajnát, kijelentette, hogy továbbra is csak a partnerekkel egyeztetve küldenek fegyvereket az orosz támadás ellen védekező ukrán erőknek.

(MTI)