Olaszországban szükségállapotot hirdettek ki a nagy aszály miatt

Olaszországban szükségállapotot hirdettek ki a nagy aszály miatt

A Trevi-kút Rómában (Fotó: Michele Bitetto/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hatóságok szerint hetven éve nem pusztított ilyen súlyos aszály a Pó folyó környékén. Az olasz kormány az időjárás miatt szükségállapotot hirdetett, a helyzetet támogatásokkal és akciótervvel próbálják kezelni, de ha szükség lesz rá, további intézkedéseket fognak hozni – írja a BBC

 Az olasz kormány közleménye szerint a szükségállapotot Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Piemont és Veneto tartományokban december 31-ig tartanák fenn, és 36,5 millió eurót is elkülönített a vízhiány károsultjainak megsegítésére.

Az ország már hetek óta küzd a szokatlanul korai hőhullámmal és csapadékhiánnyal, különösen a több mint 650 kilométer hosszú Pó folyót fenyegeti a kiszáradás veszélye. 

A Coldiretti mezőgazdasági szakszervezet arról számolt be, hogy a szárazság az olasz mezőgazdasági termelés több mint 30 százalékát, a Pó-völgyi gazdaságoknak pedig a felét fenyegeti.

Címkék: Olaszország, aszály,