Orosz rendőri vezetők értekezletén történt robbanás

Orosz rendőri vezetők értekezletén történt robbanás

Feltehetően egy dróntámadás pillanata az orosz megszállás alatt álló Enerhodar városban (Fotó: képernyőkép)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robbanás történt pénteken a Zaporizzsja megyében lévő, orosz megszállás alatt álló Enerhodar városban rendőrségi vezetők egy értekezlete alatt; az incidensben többen megsebesültek, köztük Pavel Cseszanov, az orosz belügyminisztérium ezredese – hozta nyilvánosságra az ukrán katonai hírszerzés.

A szakszolgálat hozzátette, hogy a sérülteket mihamarabb oroszországi egészségügyi intézményekbe készülnek elszállítani. A hírszerzés értesülései szerint az oroszokkal együttműködő helyi rendőrfőnök irodájában tartották a találkozót, amikor erőteljes robbanás történt a helyiségben. Az orosz rendőrezredesen kívül megsérült az operatív munkavégzésért felelős helyettese, a vizsgálati osztály vezetője és több egységparancsnok is. Először a helyi kórházba szállították a sérülteket.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál hozzátette, hogy a hírszerzés által közzétett videófelvételből ítélve dróntámadás érte az épületet. Az ukrán hírszerzés közölte még, hogy tudomása szerint az épületben nemcsak a rendőrkapitányság működik, hanem az a megszálló hatóságok embereinek szálláshelye is. A robbanás következtében az épületben jelentős károk keletkeztek, tűz ütött ki, amely a harmadiktól az ötödik emeletig terjedt.

(MTI)