Pénzügyi támogatást kapnak az alacsony jövedelmű háztartások Nagy-Britanniában

Pénzügyi támogatást kapnak az alacsony jövedelmű háztartások Nagy-Britanniában

Fotó: Robert Bye/Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több millió alacsony jövedelmű háztartás részesülhet lakhatási támogatásban a következő pénzügyi év során Angliában – írta a Reuters kedden.

A lap értesülései szerint közel 900 font (közel 410 ezer forint) támogatást kaphatnak a brit polgárok megélhetési költségeik enyhítésére. A támogatást három részletben fizeti ki a brit kormány. Ezt megelőzően tavaly 1200 fonttal támogatták az alacsony jövedelműeket, a növekvő inflációra, energia- és élelmiszerköltségekre való tekintettel.

Nem a briteknél látni egyedül hasonló kezdeményezést: Spanyolország is bejelentette: 274 milliárd eurót különített el az idei évi költségvetésből az alacsony jövedelmű háztartások megsegítésére.

Korábban már írtunk arról, hogy Budapesten januártól 200 ezer forintos nyugdíj alatt lehet igényelni rezsitámogatást a fővárosi önkormányzattól, erről bővebben itt olvashatnak: