Provokáció készülhet a zaporizzsjai atomerőműnél

Provokáció készülhet a zaporizzsjai atomerőműnél

Az orosz hadsereg által szervezett mariupoli sajtóút során készült kép a zaporizzsjai atomerőmű 1-es blokkjáról a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. május 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszország és Ukrajna kölcsönösen azzal vádolják egymást, hogy ellenfelük valamiféle provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműnél –  írja a The Guardian. 

Igor Kirillov altábornagy, az orosz sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi erők vezetője tegnap azt állította, hogy az ukrán erők provokációra készülnek az atomerőműben, és az akciójuk egybeesik Antonio Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatásával, ami a napokban zajlik.

Az ukrán katonai hírszerzés ezzel szemben arra figyelmeztetett, hogy az orosz erők „provokációra” készülnek a Moszkva ellenőrzése alatt álló zaporizzsjai atomerőműben. Az ukrán védelmi hírszerző ügynökség aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Oroszország pénteken incidenst tervez az erőműben, és információi vannak arról, hogy az orosz Roszatom nukleáris vállalat munkatársai elhagyták a helyszínt.