Raktárban szállásolták el a menekülteket a fehéroroszok

Raktárban szállásolták el a menekülteket a fehéroroszok

Vlagyimir Putyin orosz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) tanácsának moszkvai ülésén 2014. december 23-án. (Fotó: MTI/EPA/Pool/Makszim Sipenkov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hrodna városában áll az a raktárépület, ahová a fehérorosz hatóságok összegyűjtötték azokat a menekülteket, akiket nem sokkal ezelőtt még a lengyel határon próbáltak átjuttatni, írja a 444. A Belarusz Köztársaság azután változtatott irányvonalán, hogy Lukasenka elnök tárgyalt a nemzetközi közösség képviselőivel, és beleegyezett, hogy enyhíti a krízist.

A raktárban viszonylag normálisnak tűnik az ellátás – ezért engedték be a külföldi megfigyelőket is –, kapnak az emberek enni-inni, és vécék is vannak. Az ENSZ menekültügyi illetékesei is meglátogathatták a létesítményt.

Belarusz próbál javítani nyugati reputációján, miután az EU újabb szankciókról döntött az ország ellen. Aljakszadr Lukasenka közben gyakorlatilag beismerte, hogy a hatóságok asszisztáltak a menekültek határra jutásában.