Sokkoló szám Olaszországból: 969 halott egyetlen nap alatt

Sokkoló szám Olaszországból: 969 halott egyetlen nap alatt

Védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozó ellátja a betegeket a koronavírus-járvány miatt felállított ideiglenes kórházban, az észak-olaszországi Bresciában (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nap alatt 969 ember halt meg a koronavírustól Olaszországban, ezzel 9134-re emelkedett a halálos áldozatok száma – közölte az olasz polgári védelem pénteken. Ennél több áldozatot egy nap alatt még nem szedett Olaszországban a koronavírus.

Az igazolt fertőzöttek száma 4401 volt az utóbbi egy nap alatt, ami valamivel kevesebb mint a csütörtöki 4492, de több a szerdai 3491-hez képest. A számok folyamatosan ingadoznak: szombattól enyhe, de fokozatos csökkenés volt megfigyelhető, majd újabb emelkedés. Az adatok ingadozásához hozzájárulnak a nem egyenletesen növekvő számban végzett vírustesztek is.

Egy olasz onkológus, aki háztól házig jár, hogy megállítsa a vírust | Magyar Hang

Az „új” elhunytak száma csütörtökön 712 volt a többször javított végleges számítások szerint.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte 89 498-t. Az olasz Közegészségügyi Hivatal (Iss) mérései szerint a járványgörbe már napok óta süllyedésnek indult, de az ország különböző részein más és más fázisban van a fertőzés terjedése.

Március 31-én a gyász jeleként félárbocra eresztik a nemzeti zászlókat az egész országban.

Az olasz városban attól félnek, hogy az idősotthon összes lakója megfertőződik | Magyar Hang

Kína már a harmadik a fertőzések számát tekintve, első az Egyesült Államok (csaknem 8 ezer új fertőzött), második immár Olaszország.