Soros után Obama, Clintonék és a CNN is gyanús csomagot kaptak

Soros után Obama, Clintonék és a CNN is gyanús csomagot kaptak

Barack Obama és Bill Clinton volt amerikai elnökök (Fotó: Fehér Ház/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A BBC információi szerint Barack Obama és Bill Clinton volt elnökök is robbanószer-gyanús csomagot kaptak. Ahogy később a CNN is.

Az amerikai elnökök védelmét is ellátó titkosszolgálat tájékoztatása szerint a gyanús csomagokat az amerikai elnökök levélküldényeit vizsgáló szakszemélyzet szúrta ki – jelentette a brit közszolgálati BBC. Azt azonban egyelőre nem tudni, pontosan hol és hogyan bukkanták rá a csomagokra. A The New York Times napilap szerint a Clintonnak címzett küldeményt a volt elnök New Yorktól mintegy 65 kilométerre fekvő Chappaqua-i otthonához akarták küldeni.

A gyanús csomagokat két nappal azután küldték, hogy Soros Györgynek ugyancsak küldtek egy bombát a New York külvárosi otthonába. A titkosszolgálat szerint a Clintonnak szánt csomagot október 23-án késő délután adták fel, míg az Obamának szántat október 24-én reggel „fogták el”, utóbbit az egykori elnök washingtoni otthonába címezték. A szakszolgálat egyúttal azt is közölte, egyik elnökhöz sem jutott el csomag, az életük így semmilyen szinten nem forgott veszélyben.

Bombát küldtek Soros Györgynek - Magyar Hang

A postaládában volt, az egyik alkalmazott vette ki belőle. Gyanúsnak találta.

A BBC azt is jelentette, hogy a gyanús küldeményeket az illetékes hatóságok megsemmisítették, azokban pedig olyan anyagokat mutattak ki, amelyek alkalmasak a robbanásra. A szövetségi nyomozóiroda, az FBI New York-i részlegénél közölték, aggodalmukat fejezték ki az ügyben, és minden segítséget megadnak, illetve bekapcsolódnak a nyomozásba.

Obama sajtószóvivője nem kommentálta az ügyet, az újságíróknak a titkosszolgálat témában kiadott közleményét ajánlotta figyelmébe.

Az amerikai NBC hírcsatorna megszólaltatta a Fehér Házat, ahol közölték, Donald Trump amerikai elnök nagyon komolyan veszi az ilyen jellegű fenyegetéseket, és mindent megtesz azért, hogy a feltételezett elkövetőket a lehető leghamarabb kézre kerítsék. Később az elnök sajtószóvivője közleményben ítélte el a támadási kísérleteket. Mint Sarah Sanders fogalmazott: „Az ilyen jellegű terrorista cselekmények alávalók, bárki, aki elkövette ezeket a törvény legkeményebb szigorára számíthat. Az Egyesült Államok titkosszolgálata, illetve a bűnüldöző szervei a lehető legalaposabban ki fogják vizsgálni az ügyet, és mindent megtesznek azért, hogy mindenkit megvédjenek az ilyen gyáva emberektől.”

Az esetek kapcsán többen emlékeztettek arra, hogy Soros elsősorban a demokratákhoz áll közel, így az, hogy két volt demokrata elnöknek is hasonló küldeményt próbáltak meg postázni, azt sejteti, az ügyek összefüggnek, és az elkövető, elkövetők ugyanazok is lehetnek.

A CNN irodájába is küldtek csomagot

Közben arról is érkezett jelentés, hogy a Time Warner New Yorki-i irodaépületét is kiürítették egy gyanús csomag miatt. Itt található egyébként a CNN hírtelevízió stúdiója is.

Amint fejlemény történik az ügyben, cikkünket frissítjük! Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.