Szijjártó: Magyarország elítéli az Izraelt ért terrortámadást

Szijjártó: Magyarország elítéli az Izraelt ért terrortámadást

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált az Izraelben kibontakozó súlyos konfliktusra Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalán

– Brutális terrortámadás érte ma hajnalban Izraelt. A Gázai övezetből több mint ezer rakétát lőttek ki izraeli területekre, kifejezetten a polgári lakosságot célozva. A lehető leghatározottabban elítéljük ezt a brutális támadást, elismerjük Izrael önvédelemhez fűződő jogát, s őszinte együttérzésünkről biztosítjuk Izrael kormányát és az izraeli népet az őket ért veszteségek miatt – jelentette ki Szijjártó, aki maga is biztosította izraeli kollégáját Magyarország támogatásáról.

Arról is tájékoztatott, a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak, folyamatosan tartják velük a kapcsolatot. – Ugyanígy folyamatosan vesszük fel a kapcsolatot azokkal a magyar állampolgárokkal, akik konzuli védelemre regisztráltak. Arra kérjük az Izraelben tartózkodó magyarokat, hogy bármilyen baj esetén azonnal forduljanak a magyar nagykövetséghez. Eddig segélykérés nem érkezett – tette hozzá.

Arról, hogy a Hamász megtámadta Izraelt, itt olvashatják a Magyar Hang cikkét.