Szijjártó Péter Moszkvában van

Szijjártó Péter Moszkvában van

Moszkvában tárgyal Szijjártó Péter (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Moszkvában tárgyal Szijjártó Péter – a külügyminiszter erről a Facebook oldalán számolt be. Mint írta, a hátunk mögött hagyott telet Európa az extrém enyheség miatt energiaellátás szempontjából megúszta, a Nemzetközi Energiaügynökség figyelmeztetése azonban egyértelmű: az újrainduló kínai gazdaság radikálisan megnövekedő energiaigénye és az európai energiainfrastruktúra fejlesztésének rendkívül lassú üteme miatt az igazi nehézséget a soron következő tél fogja jelenteni. Magyarország energiaellátásának biztonságához a gázszállítások, a kőolajszállítások és a nukleáris fűtőanyag-szállítások zavartalanságára van szükség, ezen három feltétel teljesüléséhez pedig a magyar-orosz energetikai együttműködés zavartalansága szükséges.

– Ez nem politikai ízlés, hanem fizika kérdése – szögezte le Szijjártó Péter.

Közölte azt is, hogy kedden a magyar energiaellátás biztonságához szükséges együttműködés legfontosabb kérdéseiről tárgyal először Alexander Novakkal, az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel, majd pedig Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával.