Tíz nappal a földrengés után mentettek ki egy 17 éves lányt

Tíz nappal a földrengés után mentettek ki egy 17 éves lányt

A romok alól kiemelt nőt visznek mentők a törökországi 2023. február 15-én, kilenc nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,8-es erősségû földrengés után. (MTI/AP/DIA/Ugur Yildirim)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz nappal a földrengés után, csütörtökön mentettek ki egy 17 éves lányt a romok alól Antakya városában – írja a The Guardian. Aleyna Olmez 248 órát töltött egy összedőlt lakóház maradványai alatt a hideg, téli időben, de eszméleténél volt, amikor megtalálták. A lány nagybátyja könnyeivel küszködve mondott köszönetet a mentőcsapatnak, mondván,  hogy ezt soha nem felejti el.

Csodával határos módon még szerdán is megmentettek egy 42 éves és egy 74 éves nőt Kahramanmaraşban, Antakyában pedig egy nőt és két gyerekét hoztak ki a romok alól. A hasonló megmeneküléseknek azonban rohamosan csökken az esélye, és már 42 ezer fölé nőtt a török-szír földrengés áldozatainak száma.

Az ENSZ szerint egymilliárd dollárnyi segélyre van szükség a földrengés sújtotta vidéken. Ebből a pénzből 5,2 millió embert lehet megsegíteni a következő három hónapban.