Több hónapos csúcson a járványadat Franciaországban

Több hónapos csúcson a járványadat Franciaországban

Koronavírus – Franciaország (Fotó: MTI/AP/Michel Euler)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A francia egészségügyi minisztérium adatai szerint az elmúlt 24 órában 3776 koronavírusos fertőzést mutattak ki, a szám az utóbbi öt napban már harmadszor emelkedett a háromezres küszöb fölé, az összes megfertőződött száma ezzel meghaladja a 225 ezret – tudósít az MTI.

A napi ingadozásokat kiszűrő hétnapos mozgó átlag 2621. Ez a legrosszabb április 19-e óta, amikor Franciaország a járvány elleni küzdelem közepén járt, és a kormány szigorú korlátozásokat vezetett be. Akkor a mozgó átlag 2500 körül volt. A napi fertőzöttek száma is májusban volt utoljára ilyen magas.

Az elmúlt hét nap alatt 16 747 embert ért el a betegség Franciaországban. Kórházba szerdán 162-en kerültek, ami valamivel kevesebb, mint a keddi 185-ös adat. Egészségügyi intézményekben jelenleg 4806 embert kezelnek. A tesztek 3,1 százaléka bizonyult pozitívnak az előző napi 3 százalékkal szemben. Országszerte 21 gócpontot tartanak nyilván.