Tűz ütött ki egy elzászi vendégházban, tizenegyen meghaltak

Tűz ütött ki egy elzászi vendégházban, tizenegyen meghaltak

Élisabeth Borne (fekete ruhában) tűzoltókkal találkozik (Fotó: Élisabeth Borne/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fogyatékkal élőknek fenntartott vendégházban ütött ki tűz szerda reggel az elzászi Witzenheimben – számolt be róla többek között a Le Figaro. A lángokban tizenegyen életüket vesztették. Elisabeth Borne miniszterelnök a nap folyamán a helyszínre érkezett. A tűz eredetét feltehetőleg egy belobbant parázs jelentette.

A szállás két emeletből állt, az elsőn tartózkodók mind túlélték az esetet. Az emeleten lévők közül öten menekültek meg, a többiek odavesztek. Borne szerdai nyilatkozata szerint még korai lett volna bármilyen tanulságot is megfogalmazni, hivatalos vizsgálat indult a tragédia okainak feltárására. 

Colmar ügyészhelyettese, Nathalie Kielwasser szerint több órába is telhetett, mire az épület faanyaga valóban belobbant. Az otthon tulajdonosa viszont nem észlelhette a dolgot, az épülettel szemközt aludt a tűzeset idején. Elmondása szerint tizenöt főre bérelte a szálláshelyet, a történtek pedig sokkolták őt. A vendégházban a BFMTV szerint annak ellenére huszonnyolcan tartózkodtak, hogy a befogadóképesség tizenhat fő volt. Az épület viszont az értékelések szerint jó állapotban állt. A szálláson nyaralók a közeli Nancy településről érkeztek. 

Twitter-oldalán Emmanuel Macron is részvétét fejezte ki a történtek miatt, egyben köszönetet mondott a helyszínre érkező, a mentésben és az oltásban részt vevő hatóságoknak, segélyszervezeteknek.