Újabb földrengés rázta meg Törökországot

Újabb földrengés rázta meg Törökországot

Fiatal nő segít a törmelékek eltakarításában a dél-törökországi Gaziantep városban 2023. február 6-án. Hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte (Fotó: MTI/AP/Mustafa Karali)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb, 5,2-es erősségű földrengés rázta meg szombaton Törökországot – közölte az MTI az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központra (EMSC). hivatkozva. A rengés 10 kilométer mélyen, a mintegy 376 ezer lakosú Kahramanmaras várostól 54 kilométerre északnyugatra történt.

A török katasztrófaelhárítás szerint a földrengés 20 óra 31 perc tájban történt, és tíz másodpercig tartott.

A földmozgást a közeli Adiyamanban és Gaziantepben is lehett érezni. Károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

Február 6-án két, 7,7-es, illetve 7,6-os erősségű földrengés rázta meg Kahramanmaras tartományt. A földmozgás tíz tartományban és Szíriában okozott károkat, a halálos áldozatok száma a Reuters szerint meghaladja a 46 ezret, és közel 345 ezer lakás dőlt össze.  

A földrengés után mentő magyar kutatócsapatok tapasztalatairól ITT olvashat.