Újabb Gázába hurcolt izraeli túszok halálát jelentették be

Újabb Gázába hurcolt izraeli túszok halálát jelentették be

Kidőlt lámpaoszlop egy törmelékkel és pusztítással teli utca mentén az izraeli bombázást követően Gáza város al-Karama kerületében 2023. október 11-én (Fotó: AFP via Europress/Mohammed Abed)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb négy, tavaly október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg hétfő este. Nir Óz kibucból számoltak be a nyolcvanéves Joram Mecger, a nyolcvanéves Hájim Peri és a nyolcvanöt éves Amiram Cooper haláláról, akiket a Hamász palesztin terrorszervezet december 18-án még egy fogságban felvett videón szerepeltetett. Az ötvenegy éves, Nirim kibucból elrabolt Nadav Poplevel is életét vesztette az október 7-e óta tartó fogságban, noha róla a Hamász egy hónappal ezelőtt még közzétett egy videófelvételt

Az izraeli hadsereg úgy véli, hogy mind a négyen hónapokkal ezelőtt vesztették életüket, miközben az izraeli katonák Hán-Júniszban harcoltak az iszlamista fegyveresek ellen. Daniel Hagari szóvivő megígérte, hogy a hadsereg alaposan kivizsgálja a túszok halálának körülményeit. „Tudom, hogy nehéz kérdések merülnek fel a haláluk körülményeivel kapcsolatban. (.) Minden lehetőséget megvizsgálunk, és az eredményeket a lehető leghamarabb bemutatjuk, először a családoknak, majd a köznek. Átláthatóan bemutatjuk a megállapításokat, ahogy eddig is tettük” – mondta Hagari hétfő esti sajtótájékoztatóján.

Az elhurcoltak családjainak főhadiszállásán kijelentették, hogy az áldozatok „fogságban elkövetett meggyilkolása szégyenteljes, és a korábbi túszalkuk elszalasztásának következményeit jelzi”.

(MTI)

 

Címkék: Izrael, Gáza, túszok