Újabb ukrán támadás az orosz Engels légibázis ellen

Újabb ukrán támadás az orosz Engels légibázis ellen

Az Engels légibázis műholdképen (Fotó: Maxar)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A december 5-i támadáshoz hasonló dróncsapást hajtott végre (feltételezhetően) Ukrajna az orosz területen lévő Engels légibázis ellen helyi idő szerint hétfőn 1:35-kor. A támadásban három katona meghalt.

Az ukrán hadvezetés nem kommentálta a támadás hírét, az oroszok viszont Ukrajnát vádolják érte. Állításuk szerint egy drón haladt a bázis felé alacsony magasságon. Bár lelőtték a pilóta nélküli repülőgépet, a lehulló törmelék megölt három katonát.

Az Engels bázis 500 kilométerre található az ukrán határtól Oroszországban. A helyi kormányzó azt jelentette be, hogy a lakosságot nem fenyegette veszély. A közösségi médiában videók jelentek meg, amelyeken robbanások és légvédelmi sziréna hangzik a bázis környékén.

Az Engels bázist rutinszerűen használják az oroszok, amikor légitámadásokat indítanak Ukrajna ellen. Minthogy a bázis viszonylag messze van Ukrajnától, az, hogy el tudott odáig jutni egy drón, és katonákat ölt meg a bázison, mindenképpen megalázó az orosz hadsereg számára.

Címkék: ukrajnai háború

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.