Ukrajna után Lengyelország „nácitlanításáról” beszélnek az oroszok

Ukrajna után Lengyelország „nácitlanításáról” beszélnek az oroszok

Mateusz Morawiecki szerint Putyin egész Európa energia- és élelmiszer-biztonságát fenyegeti (Fotó: Reuters/Kacper Pempel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke azt javasolja, vegyék fel Lengyelországot is a „nácitlanításra” szoruló országok listájára. A Telegramon megjelent bejegyzésről az orosz állami hírügynökség, a RIA Novosztyi is írt, a hírt a 444 vette észre. 

Az oroszok ezzel reagálnak a a lengyel vezetők Putyint kritizáló kijelentéseire. Mateusz Morawiecki miniszterelnök a Telegraphnak írt publicisztikájában ugyanis egész Európára fenyegetést jelentő rákos tumorhoz hasonlította a háború mögött álló putyini ideológiát, a lengyel elnök, Andrzej Duda pedig arról beszélt, hogy az oroszok kénytelenek lesznek kártérítést fizetni Ukrajnának.

Oleg Morozov, az Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke szerint az ilyen kijelentésekkel a lengyel vezetés arra készteti az Oroszországi Föderációt, hogy Ukrajna után rögtön az első helyre vegye fel Lengyelországot a nácitlanításra váró országok sorában.

Vlagyimir Putyin február 24-én indította el Ukrajna elleni invázióját, melyet az ország „demilitarizációjával” és „nácitlanításával” indokolt.