Videón mutatja a mentőszolgálat, hogyan találták meg a romok alatt rekedt édesanyát

Videón mutatja a mentőszolgálat, hogyan találták meg a romok alatt rekedt édesanyát

Akcióban a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat a törökországi Hatay tartományban 2023. február 7-én. (Fotó: Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megmutatjuk azt a kameraképet, hogy hogyan találtuk meg a romok alatt a kimentett édesanyát a speciális eszközünkkel, egy száloptikás kamerával – írta a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat Facebook-oldalán.  

Mint írják, a mentésben részt vevő szakembereik jól vannak, továbbra is a nap 24 órájában megállás nélkül dolgoznak Hatay tartományban, a földrengés sújtotta kárterületen.

Ugyanakkor felhívták arra a figyelmet, hogy szolgálatuk most nem az állami mentőcsapat tagjaként került bevetésre, hanem NGO (non govermental organisation) mentőszervezetként, saját színekben van jelen, ezért köszönetet mondtak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Hungary Helps Program Koordinációs Főosztályának, a nagykövetségnek és a Turkish Airlinesnak. 

Korábban képeket posztoltak a bevetésre induló csapatról, amely a mentőkutyákkal egyetemben ült repülőre, illetve ezen a linken is láthatók a fegyelmezetten utazó négylábúak: a segítő kutyáknak nem kell a rakodótérben utazniuk, hanem a fedélzeten lehetnek a gazdáikkal, ha megvan a képesítésük és a megfelelő papírjaik erről.