Zelenszkij: 41 embert ölt meg egy orosz légicsapás

Zelenszkij: 41 embert ölt meg egy orosz légicsapás

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) egy erődrendszer építkezésén, a Volinyi területen, egy nem megnevezett helyszínen az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2024. július 30-án (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább 41 ember meghalt és további 180 megsérült egy orosz légicsapásban a kelet-ukrajnai Poltavában kedden – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon.

Két ballisztikus rakéta talált el egy katonai akadémiát a városban, egy kórház közelében, embereket foglyul ejtve a romok alatt. A keresés és mentés folyamatban van – mondta. Megköszönte mindenki segítségét, akik azonnal az életek mentésébe kezdtek, valamint részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak. 

Az ukrán védelmi minisztérium szerint olyan kevés idő telt el a légvédelmi szirénák megszólalása és a becsapódás között, hogy többen le sem értek a pincékbe. Az ukrán média beszámolói szerint a kommunikációs intézet hallgatói haltak meg, akik egy eseményen sorakoztak fel. „Azonnali és teljes vizsgálatot rendeltem el, hogy kiderüljön, mi történt” – mondta Zelenszkij.

Az oroszok azt közölték, hogy egy katonai iskolát találtak el, ahol kadétok százai gyakorlatoztak.