Zelenszkij: A lefoglalt orosz vagyonokból állhatnák a helyreállítást

Zelenszkij: A lefoglalt orosz vagyonokból állhatnák a helyreállítást

Zelenszkij Orbánnak üzent (Képernyőfelvétel: Volodimir Zelenszkij / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Ukrajnával szövetséges államokban elkobozott orosz vagyonokból és ingatlanokból építené újjá a háború után az országot Volodimir Zelenszkij. A Reuters cikke szerint az ukrán elnök ezért azt kérte az őket támogató országoktól, hogy hozzanak létre erre egy mechanizmust és a lefoglalt pénzeszközöket irányítsák egy speciális kompenzációs alapba. – Ez igazságos lenne. Oroszország érezni fogja minden rakéta, minden bomba, minden lövedék súlyát, amelyet ránk lőtt – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy Oroszország igyekszik a lehető legtöbb ukrajnai infrastruktúrát tönkretenni, de egy ilyen megállapodás azt mutatná az agresszív cselekedeteket tervező nemzeteknek, hogy tetteikért fizetniük kell.

Kanada a múlt hónapban bejelentette, hogy módosítja a szankciókra vonatkozó törvényét és lehetővé tette a lefoglalt javak újraelosztását az áldozatok kárpótlásaként, vagy egy külföldi állam újjáépítésére.