Zelenszkij újfent bírálta Orbánt, mert Európában egyetlenként nyíltan kiállt Putyin mellett

Zelenszkij újfent bírálta Orbánt, mert Európában egyetlenként nyíltan kiállt Putyin mellett

Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott, videófelvételről készült képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 21-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legfrissebb videós bejelentkezésében újfent kitért Magyarországra, és Orbán Viktornak is üzent. „Most egy olyan emberhez fordulok, aki láthatóan nem csak azt nem tudja, hogy mi zajlik Ukrajnában, de arról sincs fogalma, hogy mi folyik Európában. A magyar miniszterelnökhöz” – e szavakkal vezette fel mondandóját az ukrán elnök a Hvg.hu cikke szerint. 

Az ukrán államfő arról beszélt, hogy nem kértek ők semmi különöset Budapesttől, de még azt se kapták meg, amit másoktól igen. Sem a védelemhez szükséges segítséget nem engedték át az országukon, sem semmilyen egyéb erőfeszítését nem látták annak, hogy a magyar kormány szeretne véget vetni a háborúnak. Miért van ez? – kérdezi Zelenszkij.

Zelenszkij szerint egész Európa azt szeretné, ha a háború véget érne, ha a harctér nem kerülne át Mariupolból Budapestre, vagy Harkivból Krakkóba, esetleg Csernyihivből Vilniusba. Mint hozzáteszi, ezzel a törekvéssel áll szemben a magyar kormány. Az ukrán nép támogatja a magyar népet, hozzájuk hasonlóan értékeljük a békét és a szabadságot. A politikusok jönnek, mennek, de az igazság itt marad.

„És én erről beszélek, az igazságról. Amikor Magyarországról akarok beszélni, akkor Magyarországról beszélek, ha egy másik országról, akkor arról. Én kimondom, amit gondolok, mert nincs szükségem arra, hogy elrejtsem a gondolataimat. Így amikor egy háborúról van szó, nem beszélek különleges katonai műveletről és ha ez egész Európát fenyegeti, akkor kimondom, hogy ez a háború egész Európát fenyegeti. Ez az a fajta őszinteség, ami hiányzik Orbán úrból. Valahol elhagyhatta félúton Moszkva felé” – idézi az ukrán elnököt a lap.

A teljes videó itt érhető el, a Magyarországgal kapcsolatos rész 6:28-tól kezdődik. 

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!