Demeter Szilárd pályázik a saját posztjára

Demeter Szilárd pályázik a saját posztjára

Demeter Szilárd (Fotó: Facebook/Petőfi Irodalmi Múzeum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„2018 decemberében kezdtem a munkát a Petőfi Irodalmi Múzeumban, 2019 februárjában pályázat útján nyertem el a főigazgatói tisztséget. Vagyis elemi matematika: lejár az öt év. A fenntartó minisztérium annak rendje és módja szerint tehát kiírta az új mandátum elnyeréséhez szükséges pályázatot” – írta a Mandineren Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, alig egy nappal azután, hogy kiderült: Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter pályázatot írt ki a főigazgatói posztra.

Demeter Szilárd úgy fogalmazott: a pályázat nyitott, tehát aki megfelel a feltételeknek, jelentkezhet. Megismételte, amit öt éve is mondott, hogy aki az övénél jobb pályázatot ad be, azt támogatja, „mert azzal csak nyer a magyar irodalom és a magyar kultúra. És ez a legfontosabb”. Zárásképp az érte aggódóknak üzent: „hál’ Istennek az identitásom nem pozíciófüggő”.