Elhunyt Raquel Welch színésznő, 82 éves volt

Elhunyt Raquel Welch színésznő, 82 éves volt

Raquel Welch Frank Sinatrával a Lady in Cement című 1968-as filmben (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Raquel Welch, a hatvanas évek egyik leghíresebb szexszimbóluma 82 éves korában, helyi idő szerint szerda reggel vesztette életét Los Angelesben, a menedzsere bejelentése szerint rövid betegség után.

Welch karrierje során több mint hetven filmben és tévésorozatban játszott. A róla kialakult képet az 1966-os Egymillió évvel időszámításunk előtt című fantáziafilm szabta meg. A filmben Welch egy ősasszonyt alakított, és a korban elfogadott tárgyiasított nőábrázolásnak megfelelően szőrmebikinit adtak rá. A film teljes marketingkampánya Welch gyakorlatilag meztelen testére épült, így a színésznő azonnal a hatvanas évek egyik legismertebb szexszimbólumává avanzsált.

Számos más filmsikere közül Magyarországon talán a Három testőr-sorozat legismertebb feldolgozása vált a legnépszerűbbé, amelyben Constance Bonacieux-t alakította.

Többször forgatott Magyarországon is. 1972-ben Richard Burtonnel együtt itt készítették a Kékszakáll című filmet, majd öt évvel később újra Magyarországon forgatta a Koldus és királyfi aktuális feldolgozását. Sok európai filmben is szerepelt, gyakran volt Alain Delon és Jean-Paul Belmondo partnere