Fű alatt: a magyar zeneipar mélyére ás az Ígéretes titánok új műsora

Fű alatt: a magyar zeneipar mélyére ás az Ígéretes titánok új műsora

Balogh Roland (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vajon ma a digitális tér adta kismillió lehetőség mellett könnyebb-e érvényesülni a magyar könnyűzene világában, mint volt korábban? Mivel kell megküzdenie azoknak, akik zenélésre adják a fejüket itthon? Hogy néz ki belülről a zeneipar, és mire kell figyelnie annak, aki mindezt komolyan gondolja? Hogy és milyen szempontok alapján áll össze egy fesztivál fellépőlistája? Milyen állapotban vannak a magyarországi klubok? Vajon politizálnak-e eleget a magyar zenekarok, vagy inkább apolitikus a szcéna?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a magyar kezdő és feltörekvő zenekarokkal foglalkozó blog, az Ígéretes titánok. Kollégánk, Balogh Roland négy éve kezdett bele missziójába, és most egy új videoműsor keretében próbálja bemutatni, mi megy a kulisszák mögött. A Fű alatt című széria könnyedebb hangvétel mellett komolyan belemegy a magyar zenei életet érintő kérdésekbe a zenekar alapítástól a fesztiválszervezésig, és közérthetően próbálja meg bemutatni, mi megy a zeneipar színfalai mögött.

A sorozat minden héten kedden jelentkezik – 18 órától a Facebookon, míg 19 órától a YouTube-on –, és vendégei a magyar underground zenei élet ismert arcai, háttéremberei lesznek – a tervek szerint zenész, hangmérnök, fesztiválszervező, road, producer, kiadó, menedzser vagy épp újságíró is lesz meghívott beszélgetőpartner.

Az első adásban Beke István beszélt többek között zenekara, az Ivan & The Parazol ügyes bajos dolgairól, az érvényesülésről, illetve, például arról, miért lesz egy számuknak magyar vagy épp angol nyelvű a dalszövege. Az adást itt tudják megnézni:

Fű alatt #1 - Beke István (Ivan & The Parazol) | Ígéretes titánok

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Balogh Roland műsorvezető vendége Beke István (Ivan & The Parazol) Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube - Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: Marla Grando - Minden pont jó [https://youtu.be/wxg-TJoF-n8] Honlap: http://igeretestitanok.hu Facebook: https://facebook.com/igeretestitanok Instagram: https://instagram.com/promising_titans

Ha érdekli a magyar könnyűzene, és szeretné követni a műsort, érdemes feliratkoznia az Ígéretes titánok YouTube-csatornájára, a korábbi adásokat pedig itt tudja visszanézni.

A Fű alatt legközelebb április 9-én jelentkezik, és a vendég a tevékenységét a jelenlegi formájában beszüntető zenei-kulturális szakportál, a NOWmagazin volt főszerkesztője, Décsy Eszter lesz. Akit érdekel, hogyan működik és gyakran milyen nehézségekkel küszködik a magyar zenei sajtó, semmiképp se hagyja ki a következő adást.