Három koronavírus-fertőzöttet találtak az egri színházban

Három koronavírus-fertőzöttet találtak az egri színházban

Az egri Gárdonyi Géza Színház épülete a Hatvani kapu tér 4. szám alatt. Eger három színháza közül ez a legnagyobb. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Blaskó Balázs igazgató az önkormányzattal egyeztetve úgy döntött, november 12-ig zárva tart az egri Gárdonyi Géza Színház, mivel három koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az intézményben.

A döntés a főépület mellett a Trinitárius utcai Műhelyházra és a Törvényház utcai tánc próbateremre is vonatkozik. A napokban fertőtlenítik az épületeket, a kontaktszemélyek pedig már igazgatói utasításra karanténba vonultak. Múlt héten a társulat egyik színésze, Kelemen Csaba a vírusfertőzésben vesztette életét. A művész 65 éves volt.

Nemrég új igazgatót választottak a teátrum élére, mivel a második ciklusát töltő Blaskó Balázs megbízatása 2021. január végén lejár. A polgármester, Mirkóczki Ádám precedensértékű döntése értelmében az új igazgató, Szőcs Artur lett. A színházigazgató-választás ügyében később a törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett az egri közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciója.