Hegedűs D. Géza: Nem fogadom el megosztottságunkat

Hegedűs D. Géza: Nem fogadom el megosztottságunkat

Hegedűs D. Géza (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden eddigi gesztusommal tagadtam, és ezután sem leszek hajlandó elfogadni szakmánk kettéhasítottságát – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Hegedűs D. Géza. A színészt a Pesti balhé című új magyar filmben láthatjuk, de közben gőzerővel készült a Színház- és Filmművészeti Egyetem következő féléveire, ahogy a színház világa is elég teendőt ad neki.

– Július 23-án este hirdették ki a 2020–2021-es egyetemi tanév felvételi ponthatárát. A Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusa engem bízott meg, hogy az új tanévben, osztályvezető tanárként, indítsak színész osztályt. Hétszáz jelentkezőből idén tizennégyen – hat lány és nyolc fiú – nyertek felvételt. (...) Az említett hétszáz fiatal azért küzdötte végig a felvételiket, mert a mi osztályunkban szeretett volna tanulni. Erkölcsi és szakmai kötelességünk, hogy a felvételt nyert tehetségeket a következő öt évben színművészekké képezzük – mondta.

(...)

Hegedűs D. Gézát kérdeztük az Eszenyi-ügyről, a Magyar Teátrumi Társasággal való kiegyezésről és a világjárványról is. A válaszokat megtalálja a Magyar Hang július 31-én megjelent 2020/31. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/31. számban? Itt megnézheti!