Leslie Mandoki élő adásban értetlenkedett, hogy a közelgő vihar miatt félbe kellett szakítani a koncertjét

Leslie Mandoki élő adásban értetlenkedett, hogy a közelgő vihar miatt félbe kellett szakítani a koncertjét

Leslie Mandoki a 2022. augusztus 19-i koncertjén a budapesti Szentháromság téren (Fotó: Facebook/Mandoki Soulmates)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szentháromság téren adott ingyenes koncertet péntek este a Leslie Mandoki által vezetett, Al Di Meolával, Mike Sternnel, Richard Bonával és Randy Breckerrel felálló Mandoki Soulmates.

A főváros felé közelítő vihar miatt a szervezők jelezték Mandokinak, hogy a szabadtéri előadást meg kell szakítani, a döntést azonban a zenész nem akart elfogadni. Ahogy cikkében a 444 is megjegyzi, az élőben közvetített koncerten Mandoki előbb közölte, hogy az ő élete nem arról szól, hogy komolyan vesz egy vihart, de a közönségre figyel, ezért megkérdezte őket, hogy áznak vagy fáznak-e, és szeretnék-e, ha folytatódna a koncert. A demokratikusnak nevezett szavazás után Mandoki simán folytatta volna, de a szervezők közölték, hogy lekapcsolják az áramot. Ezután kénytelen volt bejelenteni, hogy ők játszanának, a közönséget azonban a szervezők gyors távozásra szólították fel.

Facebookon aztán elnézést kértek mindenkitől, aki jelen volt és rengeteget utazott ezért a koncertért, valamint az élő online közvetítést követőktől is. „Köszönjük Budapest ezért a rövid, de élménydús koncertért és a sok-sok szeretetért! Reméljük, hogy hamarosan újra találkozhatunk!”

A koncerttel egyidőben volt Felcsúton NBI-es meccs is, az háromnegyed órás késéssel kezdődött a vihar miatt, de végül lejátszották a meccset, amelyen a hazai Puskás Akadémia csak a végén tudott egyenlíteni egy öngóllal a pár perccel korábban egy emberrel megfogyatkozó Kecskeméttel szemben (így 1-1 lett a vége). A Kecskemét egyébként idén jutott fel a másodosztályból, ahol a tavalyi kiírásban a második helyet szerezte meg.

Ami az augusztus 20-i ünnepi további menetrendjét illeti, az operatív törzs 12 órakor ül össze, hogy döntsön az esti budapesti tűzijáték sorsáról. A többi rendezvény esetében a szervezőkre bízzák a döntést, hogy lefújják vagy megtartják-e azokat.