Rákay Philip nem akar interjút adni a Magyar Hangnak

Rákay Philip nem akar interjút adni a Magyar Hangnak

Orbán Viktor és Rákay Philip Székesfehérváron egy kampányrendezvényen. (Forrás: Rákay Philip közösségi odala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy fába vágta a fejszéjét az utóbbi időben fideszes megmondóemberként tevékenykedő Rákay Philip. Filmproducerként jegyzi azt a 1848. március 15-e eseményeit elbeszélő filmet, a „Most vagy soha!”-t amely rekordösszegű, 4,5 milliárd forintnyi közpénzből készül. Ezen összegből 2 milliárd forinthoz rendkívüli támogatásként, egyedi kormányhatározat alapján jutott a produkció.

A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára készülő filmet Lóth Balázs rendezi, neki ez lesz a harmadik nagyjátékfilmje. Előző rendezése, a Pesti balhé 2020 nyarán került a mozikba, 110 milliós összbevétel mellett 74 ezer nézőt vonzott a mozikba. A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült, és a Port.hu-n 5,6 pontot kapott, míg az IMDb felhasználói ennél is szigorúbbak voltak: 4,2 pontra értékelték.

Lóth Balázzsal a Kultpolis című műsorban beszélgettünk, melyet az alábbi videóban tud megnézni, 17:00-tól:

Mivel ilyen hatalmas összegű közpénzből készül és a Magyar Hang olvasói is magyar adófizetők, ezért szerettünk volna interjút készíteni a producerrel, Rákay Philippel, a „Most vagy soha!” producerével, ám visszautasításban lett részünk. Bár a film sajtósa azt válaszolta megkeresésünkre, hogy „szerintem vállalkozna rá”, pár nap múlva azt a választ kaptuk tőle, hogy „Philip nem szeretne nyilatkozni”. Amikor visszakérdeztünk ennek az okára, azt a visszajelzést kaptunk, hogy „nem volt külön indoklás részéről”.

Az alkotás forgatása elkezdődött, a Nemzeti Múzeumban, illetve Sopronban is készültek már felvételek. Azt gondolná az ember, hogy egy producer célja az, hogy minél több helyütt beszéljenek a filmjéről.