Többen kilépnek Novák Emil miatt a HSC-ből, köztük Ragályi Elemér, Pohárnok Gergely és Pados Gyula

Többen kilépnek Novák Emil miatt a HSC-ből, köztük Ragályi Elemér, Pohárnok Gergely és Pados Gyula

Novák Emil, a Magyar Filmakadémia elnöke az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplőjével és egyik producerével közös pódiumbeszélgetésen a 2. Magyar Filmhéten Budapesten, a Cinema City MOM moziban 2016. március 3-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tekintettel arra, hogy Novák Emil, a Magyar Operatőrök Társasága (HSC) elnökségi tagja, elvállalta a Színház- és Filmművészeti Egyetem általános rektorhelyettesi posztját, és ezt sem az elnökség, sem az etikai bizottság nem találta aggályosnak, ezért kilépünk a HSC-ből. Nem maradhatunk egy olyan szervezet tagjai, aminek elnökségi tagja részt vesz az SZFE autonómiájának törvénytelen felszámolásában. Ez a lépésünk a tüntető diákokkal és a leköszönő vezetéssel való szolidaritási nyilatkozatunk is egyben – írja nyílt levelében több operatőr.

A nyilatkozatot aláírta mások mellett Ragályi Elemér, Pohárnok Gergely, Kende János, Máthé Tibor, Szabó Gábor, Pados Gyula, Erdélyi Mátyás, Réder György, Rév Marcell és Fillenz Ádám is.

Egy hete a Magyar Filmakadémia elnöksége visszahívta elnöki pozíciójából Novákot.