Woody Allennek eszében sincs visszavonulni

Woody Allennek eszében sincs visszavonulni

Woody Allen a Rómának szeretettel című filmben (Fotó: IMDb)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Soha nem gondolok a nyugdíjazásomra – erről beszélt egy spanyol sajtókonferencián Woody Allen a The Guardian cikke szerint. „Az a filozófiám, mióta annyi évvel ezelőtt belevágtam a szórakoztatóiparba, hogy – függetlenül minden mástól – a hangsúly a munkán lesz. Nem számít, mi történik a feleségemmel, a gyerekeimmel, ahogy az aktuális események, politika és betegség sem. A munkámra fókuszálok, minden időmet és erőfeszítésemet ennek szentelem a hét összes napján” – nyilatkozta a rendező San Sebastianban. Allen még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy egy filmfelvétel kellős közepén fog meghalni.

A rendező új filmje Spanyolországban játszódik, a támogatója pedig a spanyol sajtóóriás Mediapro. Az egyelőre Rifkin's Festival munkacímű alkotás szereplői Christoph Waltz, Gina Gershon és Elena Anaya lesznek.

Allen egyébként nemrég keveredett jogi vitába a legutóbbi filmje bemutatásával várakozó Amazonnal. Azért indított 68 millió dolláros pert a stúdióval szemben, mert állítása szerint az felmondta vele kötött szerződést. Az Amazon szerint viszont Allen veszélyeztette a produkciót, illetve a korábbi Wonder Wheel-t is a metoo-ügyi megszólalásaival.

Gershon egyébként kiállt Allen mellett, akit továbbra is lánya, Dylan Farrow erőszakról szóló állításai miatt utasítanak el sokan. Greta Gerwig, Timothée Chalamet, Colin Firth és Rebecca Hall például sajnálatuknak adtak hangot amiatt, hogy korábban a rendezővel dolgoztak. A Vicky Christina Barcelonában szereplő Javier Bardem viszont elutasította a bojkottot, ahogy Anjelica Huston és most Gershon is.

Allennek egyelőre fogalma sincs, mikor tervezik Amerikában bemutatni az Amazon által félretett A Rainy Day in New Yorkot. Állítása szerint erre semmi befolyása sincs, ő csak annyit tehet, hogy elkészít egy filmet, és reméli, az embereknek tetszeni fog. Annyit tud, hogy az Elle Fanning, Timothée Chalamet és Jude Law szereplésével forgatott film bemutatása egyelőre nincs napirenden.