Zsebnácizva igazította helyre magát Demeter Szilárd

Zsebnácizva igazította helyre magát Demeter Szilárd

Demeter Szilárd (Fotó: Halász Nóra/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Helyreigazította magát Demeter Szilárd, aki korábban a Mandiner oldalán arról írt, hogy van egy rossz híre a „kommunistákba oltott liberálisok utóvédcsapata számára.” Az Élni hívlak című ellenzéki kampánydalt kommentálta, úgy vélve, hogy a videóban megjelenő értelmiségieknek valójában nem a jobboldaltól kell tartaniuk. – Ahhoz képest, amilyen szabadságban élhettek az elmúlt három kormányzati ciklus alatt, egy esetleges kormányváltást követően nekik annyi, na az lesz a pokol. Felfalják őket a saját kineveltjeik, akik ugyancsak egymásnak akarják adni az ösztöndíjakat, zsíros állásokat, miegymást – állította a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója.

Demeter sorai sokakat felbosszantottak, Farkasházy Tivadar pedig egyenesen pénzosztogató senkinek nevezte őt válaszában. – Pöti Aczél akarsz lenni? Belemarsz mesterek bokájába, mint Orbán Ráhel táskás kutyusa? Akkor már miért nem munkásőr hajlamúak, mint Szijjártó szerint az UEFA? Vagy az Boris Johnson? A te pozícióidban hogy vetemedhetsz ilyesmire? Te vagy a férfi Schmidt Márió? – írta a humorista a Demeter-íráshoz hasonló színvonalú reakciójában.

A PIM-főigazgató most helyreigazította magát, állítása szerint hiányos a megjelölés, mert kihagyta belőle a „zsebnácikat”. – Tehát helyesen így hangzik: a zsebnácikat keblükre ölelő kommunistába oltott liberálisok utóvédcsapata – írta fenntartva többi állítását. Szerinte egy esetleges ellenzéki választási győzelem esetén teret nyerne Magyarországon az „újmarxista őrület”, és „az új undokak elsődleges célpontjai nem a jobboldaliak lesznek, hanem azok, akik hatalomra segítették őket.”

Demeter szerint „a jóeNberkedő gondolatrendőrség eddigi tevékenységét Aczél elvtárs irigykedve nézi Sztálin oldalán. Ennek tapsolnak a klipben szereplők. Lelkük rajta. Én szóltam.”

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.