Orbán Viktornak semmi sem drága, hogy megtartsa a hatalmát – Zoltán Gábor a Kultúrtájban

Orbán Viktornak semmi sem drága, hogy megtartsa a hatalmát – Zoltán Gábor a Kultúrtájban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A XII. kerületben mindig volt valami nyomasztó, ezt már gyerekként is éreztem, amikor még mit sem tudtam a nyilasok itt elkövetett rémtetteiről – mondja a Kultúrtáj legújabb adásában Zoltán Gábor író, az Orgia és a Szomszéd című könyvek szerzője, akinek Ólomszív címen jelent meg legújabb regénye. Vendégünk mélységesen egyetért azzal, hogy Kovács Gergely, a kerület most megválasztott, kutyapárti polgármestere bejelentette: a Turul-szobor nem való a kerületbe, szoborparkban a helye.

Az emlékmű körül zajló aktuál- és emlékezetpolitikai játszmák, véli Zoltán Gábor, nem előzmény nélküliek. Máig nem tudjuk viszont, ki és mi alapján döntötte el, hogy az elvileg a második világháború áldozatainak és hőseinek emléket állító szoborra kiknek a nevei kerülhettek fel annak idején. És ki döntött arról, hogy szerepeljen a talapzaton például Pokorni József, a kerületet szeptemberig vezető Pokorni Zoltán nagyapjának neve, akiről később kiderült, hogy az egyik legvérengzőbb nyilas gyilkos volt. 

• Zsidó-, vagy puszta Izrael-ellenesség-e a nagy nyugati egyetemeken zajló palesztinpárti tüntetéssorozat?
• Hogyan használja akár az antiszemitizmust is hatalma megtartása érdekében Orbán Viktor?
• Mennyire vette figyelembe olvasói érzékenységét Ólomszív című új könyve írásakor a kegyetlenségek ábrázolásában?

 

A műsorvezető Ficsor Benedek és Wekerle Szabolcs.