Kósa Lajos rátüsszentett a Pegasus-kártyavárra

Kósa Lajos rátüsszentett a Pegasus-kártyavárra

Kósa Lajos 2021. november 4-én a a honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülése után. A kép forrása: RTL Klub.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korunk egyik legmeghatározóbb, valamint legmaradandóbb gondolkodója, az „Elvesztette közpénzjellegét” című népies műdal szerzője és eredeti változatának előadója, a nagy hutituszológus, Kósa „Kupak” Lajos kilibbent csütörtök délután a honvédelmi és rendészeti bizottság üléstermének ajtaján, majd egy mindössze egyperces nyilatkozattal rátüsszentett a párttársai által mintegy fél éve építgetett kártyavárra.

Kósa „Elefántaporcelánboltban” Lajos a nevezett bizottságnak ráadásul nem is csupán mezei tagjaként, hanem az elnökeként szólta el magát a kémszoftver-ügy kapcsán egy ártalmatlan kérdésre az RTL Klub kamerája és mikrofonja előtt. A kereskedelmi csatorna híradósa azt kérdezte tőle ugyanis, hogy „Akkor jól értem, hogy a Pegasus szoftver beszerzője a Belügyminisztérium?”. Már a Fidelitas első évfolyamos politikusképző tanfolyamán, csúsztatásórán tanítják, hogy mit válaszol ilyenkor egy jól képzett (értsd: jól hazudó) politikus: „Én azt nem mondtam önnek, hogy egyáltalán beszerezte volna valaki, vagy bármely szerv, hatóság ezt az ön által említett szoftvert”. Kész, lehet hazamenni riporterkém, unalmas híradóanyagot összevágni. De nem így a fékezhetetlen agyvelejű Lajos! Ő ugyanis azt tudta válaszolni az RTL-nek, hogy: „A Pega...” (e ponton Lajosunk rájön, hogy azt mondták neki Rogánék, hogy nem szabad kimondani a Pegasus szót, a majdnemelhibázás miatt összezavarodik, majd kinyögi: „igen” (itt megint lefagy, mert rájön, hogy ez most akkor egy olyan beismerés, amit eddig a többi haver éppenséggel nem ismert be, fokozódik a feszültség, ami ki is ül az arcára, fintorog (ez a pillanat látható a videóból cikkünk nyitóképén)), majd még hozzáteszi (próbálja becsomagolni, túlbeszélni a helyzetet, hátha úgy elsikkad a sok információ között az előbbi egyszavas beismerés, de ezzel csak tovább ront a helyzetén): „… a Pppegasus szoftver az egy egyszerű szoftver, ilyen sok működik, amit a nemzetbiztonsági munka során felhasználnak az erre jogosított szervek. Ebben nem látok semmi kivetnivalót.” E mondatoknál már többször elcsuklik a hang, szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik. A végére egy pszichés alapú torokköszörülés is jut. E pillanatban futhatott át a képviselő agyán, hogy biztosan jó ötlet volt-e az imént Don Pintér Sándort hazugsággal megvádolnia.

Közben az RTL riportere el sem hiszi, hogy egy ilyen kötelező, dobjuk-be-hátha, még csak keresztkérdésnek sem nevezhető kérdésnek bedőlt a politikus.

Aztán jön a nagy ötlet, amiért egy orbáni stílusú szájszélnyalással jutalmazta saját magát: arról kezdett beszélni, hogy a nagy techcégek is lehallgatnak bennünket, majd – bár ennek novemberben nincs szezonja – egy kerti fűnyírós hasonlattal világította meg: küldjünk barátunknak egy SMS-t (!), hogy jó lenne venni egy kerti fűnyírót: és lássuk mi lesz: két hétig fűnyírós reklámokat fognak elárasztani – mondta Kósa képviselő.

Ezt egyébként, mint a gyakorlat nagy híve, egyből kis is próbáltam, küldtem egy SMS-t Dévényi István kollégámnak. A teszt – amit mostantól nevezzünk Kósa-kísérletnek (röviden: kósérlet) – eredményéről e hasábokon be fogok számolni az olvasóknak.

Arról már beszélni sem érdemes egyébként, hogy Kósa (aki megint csak: nem egy egyszerű tag az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában, hanem annak elnöke), azzal, hogy a bizottság zárt ülésén elhangzottakat kikotyogta, azaz minősített adatot hozott nyilvánosságra, bűncselekményt is követett el (az ülés anyagát jó szokás szerint 2050-ig titkosították). Főhősünknek csak a válla mögött hátra kellett volna pillantania, végig ott lógott a nyilatkozat közben a „zárt ülés” tábla a bizottsági ajtón.

Várjuk Pintér Sándor indítványát, valamint Polt Péter megkeresését a mentelmi jog felfüggesztésére. Kósa Lajosnak pedig egészségére, de azért várjuk az újabb kártyavártüsszentéseket.