„Nem sikerült még elmozdítani a lengyel-magyar kapcsolatokat a mélypontról” – Reptér Mitrovits Miklóssal

„Nem sikerült még elmozdítani a lengyel-magyar kapcsolatokat a mélypontról” – Reptér Mitrovits Miklóssal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt időszakban – Oroszország Ukrajnával szembeni agressziója óta – egyre látványosabb Lengyelország diplomáciai előretörése, de valóban erősödtek-e a lengyel pozíciók a globális térben? Erről, a Leopard harckocsik kapcsán a lengyel-német viszonyról beszélgettünk az aktuális külpolitikai ügyekkel, témákkal foglalkozó Reptér podcast második adásában Mitrovits Miklóssal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Közép-Európa Kutatóintézetének Lengyelországgal foglalkozó tudományos főmunkatársával. Természetesen nem maradhatott ki a beszélgetésből az évszázados múltra visszatekintő lengyel-magyar viszony sem, amely ugyancsak a moszkvai agresszió után soha nem látott mélységekbe zuhant. Így adta magát a kérdés, hogy vajon hogyan alakult a két ország viszonya.

Az e heti brüsszeli percekben az EU-Ukrajna csúcsról, annak hátteréről, illetve folyományairól – katonai segítségről, kiképzésről, az akár lefoglalt orosz vagyonokból történő újjáépítésről és Ukrajna lehetséges uniós csatlakozásának kérdéséről – beszélgettünk Arató László brüsszeli tudósítónkkal.

Ha szívesen követnék adásainkat, kérjük fizessenek elő a Magyar Hangra, hiszen lapunk kizárólag az olvasóknak és a támogatóknak köszönhetően működik. Aki idő- vagy helyhiány miatt nem a nyomtatott változatot választaná, előfizethet a Magyar Hang Pluszra, és olvashat minket online is. Fizessenek elő, támogassák a Magyar Hangot, kövessenek bennünket a Facebookon és iratkozzanak fel a YouTube-csatornánkraIratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: YouTubeSpotifyGoogle Podcasts.