Nehéz belenyugodni, hogy rosszabbul kell élnünk, mint a szüleinknek – Szűcs Anita a Reptérben

Nehéz belenyugodni, hogy rosszabbul kell élnünk, mint a szüleinknek – Szűcs Anita a Reptérben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Franciaországban óriási indulatokat gerjesztett Emmanuel Macron elnök nyugdíjreform javaslata, amelyben 62-ről 64 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt. Mindezt úgy, hogy a szakszervezetek – amelyek most egységesen az utcán vannak és a tervezet ellen demonstrálnak – számos elképzelése bekerült a vitatott törvénytervezetbe. Honnan hát ez az indulat? Mi frusztrálja leginkább a francia társadalmat? A migráció tényleg akkora feszültségeket okoz, mint ahogy azt jó páran láttatni kívánják Budapestről? Mi a helyzet a hétköznapi rasszizmussal, hogyan lehet azt tetten érni Franciaországban?

Ezekről beszélgetett Reptér című külpolitikai háttérműsorunkban Balogh Roland újságíró kollégánk Szűcs Anita Franciaország-szakértővel. A Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének oktatójával természetesen a francia-magyar viszony helyzete sem maradt ki, így az sem, hogy Oroszország kapcsán miként sodródhat látszólag egy csónakba Emmanuel Macron és a vele korábban számos témában finoman szólva sem egyet nem értő Orbán Viktor. S persze mindennek milyen hatásai lehetnek Paksra.

Az e heti brüsszeli percekben pedig többek között arról beszélgettünk Arató László tudósítónkkal, hogy vajon az elszálló államadósság miatt várható-e uniós eljárás Franciaországgal szemben a legnagyobb tagállam elmúlt időszakban történt túlköltekezései miatt?

Külpolitikai műsorunk most még mindenki számára elérhető, a későbbiekben csak előfizetőink számára hallgatható. Ha szívesen követnék adásainkat, kérjük fizessenek elő a Magyar Hangra, hiszen lapunk kizárólag az olvasóknak és a támogatóknak köszönhetően működik. Aki idő- vagy helyhiány miatt nem a nyomtatott változatot választaná, előfizethet a Magyar Hang Pluszra, és olvashat minket online is. Fizessenek elő, támogassák a Magyar Hangot, kövessenek bennünket a Facebookon és iratkozzanak fel a YouTube-csatornánkra.

Ha csak hallgatná: