Az éjjel soha nem érhet véget! – videón az éjszakai Budapest

Az éjjel soha nem érhet véget! – videón az éjszakai Budapest

Budapest 2020. november 12-én késő este (Forrás Magyar Hang/YouTube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Drámai mérkőzésen, az utolsó percekben fordítva nyert a magyar labdarúgó válogatott tegnap este a Puskás Arénában Izland válogatottja ellen, így ott lesz a részben hazai rendezésű, idénről jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságon.

A 2-1-re megnyert találkozót követő sajtótájékoztatón a Magyar Hang megkérdezte a koronavírusos szövetségi kapitányt, Marco Rossit helyettesítő Cosimo Inguscio másodedzőt, hogy miért indult a csapat számára olyan nehezen a mérkőzés. A nagy tét, a közönség hiánya, netán valamilyen más ok miatt görcsöltek a fiúk?

– Valóban, a meccs nehezen indult a számunkra, válaszolta a szakember (aki mindannyiszor kényszerből, de eddig már háromszor helyettesítette Rossit a kispadon, és mindannyiszor nyert a csapat!), – az első 15-20 percben nehezebben találtuk a helyünket. Ennek taktikai és mentális okai is vannak. Tudtunk, hogy nincs még egy esély, és volt, akire ez fékezőleg hatott. A félidő második részében kezdtünk magukra találni, a szünetben tanácskoztunk a szövetségi kapitánnyal és aztán egymás szemébe néztünk a játékosokkal az öltözőben. Éreztük mindannyian, hogy csúszik ki a kezünkből a lehetőség, és ők is megértették, hogy ez az utolsó esélyük, hogy egy ilyen sorozatra kijussanak. Ez felkeltette bennük az éhséget, és aki éhes, az megszerzi amit akar. A második félidő alapján úgy érzem, hogy megérdemeltük a győzelmet – senki sem mondhatja, hogy érdemtelenül nyertünk.

Az olasz szakember a sajtótájékoztató végén elmondta: Rossival együtt volt egy vállalásuk, hogy amennyiben kijutnak a csapattal az Európa-bajnokságra, megtanulnak magyarul. „Most megvan a következő hat hónap feladata” – tette hozzá mosolyogva.

Ahogy eljöttünk a Puskás Arénából, mentünk egy kört a budapesti éjszakában, hogy megnézzük, történik-e hasonló népünnepély, mint a válogatott legutóbb sikeres Eb-szereplése idején.

Az éjjel megint soha nem érhet véget!

Így „buliztak" Budapesten röviddel azután, hogy a magyar labdarúgó válogatott 2020. november 12.én kijutott az Európa-bajnokságra, miután egy fordulatos mecc...

Persze előre tudtuk a választ: egyrészt most egy hideg, esős novemberi éjszaka van, de ami még fontosabb, a kijárási tilalom miatt este nyolc után csak kivételes esetekben tartózkodhatnak az emberek az utcán.

A várakozásainknak megfelelően a főváros kihaltnak tűnt röviddel éjfél után: jellemzően csak taxik, a BKV járművei és rendőrautók közlekedtek, és mozgást is csak a Nagykörúton és az Andrássy úton láttuk, ahol a munkások éppen szerelik a karácsonyi fényeket. Érdekes, hogy a filmezés alatt senki sem állított meg minket, hogy elkérje a papírjainkat (a lapunkat kiadó cég a Magyar Hang terepmunkát végző újságíróinak kitöltötte azokat az igazolásokat, amelyekkel jogszerűen lehet az utcán tartózkodni – a szerk.). Embert az utcákon alig lehetett látni, civil autót is ritkán, a nonstop boltok is jellemzően bezártak – kísértetvárossá változott Budapest.