Cigányoztak a magyar szurkolók az Eb-n, büntetett az UEFA

Cigányoztak a magyar szurkolók az Eb-n, büntetett az UEFA

Magyar szurkolók Kölnben (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A testület a lefolytatott fegyelmi eljárás során bizonyítottnak ítélte meg, hogy a Németország és a Skócia elleni mérkőzésen a magyar szurkolók egy része sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is cigányozott” – ezt állapította meg az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA. Egyszer már megbüntették az MLSZ-t a magyar szurkolók Eb-n mutatott viselkedése miatt. Az európai szövetség tárgyak (jellemzően poharak) pályára történő bedobálása, tűzijáték, pirotechnikai eszközök használata, valamint sporteseményekhez nem illő, provokatív üzenetek miatt összesen mintegy 38 millió forintos bírságot szabott ki. De volt még egy folyamatban lévő eljárás a magyar drukkerek rasszista megnyilvánulásai miatt, amelyről most született határozat.

A rasszista megnyilvánulások szankciójaként az UEFA a magyar válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésén nem engedélyezi a magyar szurkolóknak történő jegyértékesítést, azonban a büntetés végrehajtását kétéves próbaidőre felfüggeszti – írta az MLSZ honlapja, hozzátéve, hogy 12 millió forintos pénzbüntetést kapott az ügyben a szövetség. A magyar csapat Svájctól 3-1-re, Németországtól 2-0-ra kapott ki a németországi Eb-n, majd nyert ugyan Skócia ellen 1-0-ra, de a 3 pont kevés volt a továbbjutáshoz.