Gyenge játék után vereség Dublinban

Gyenge játék után vereség Dublinban

Dublin, 2024. június 4. Callum Styles (b), Dárdai Márton (k, hátul) és Nagy Zsolt (j), valamint az ír Troy Parrott az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. MTI/Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az immár tizennégy mérkőzés óta veretlen magyar labdarúgó válogatott kedd este Dublinban egy barátságos mérkőzésen Írország ellen készült a közelgő németországi Európa-bajnokságra. Marco Rossi az EB-re készülő keretből a Gulácsi – Lang, Orbán, Dárdai – Nego, Nagy Ádám, Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai, Varga összetételű kezdőcsapatot küldte pályára.

Már a harmadik percben volt egy lehetsége Negónak, de csak combbal találta el a labdát. Aztán a 12 percben szintén ő kerül jó helyzetbe 13 méterről, de fölé nyeste. Nálunk volt többet a labda, az írek nem mutattak semmit, voltak is helyzeteink, de Kerkez lövésénél a helyén volt a kapus, a többit pedig elpuskázta az első félidőben feltűnően indiszponáltan játszó Varga Barnabás.

Az ír válogatott első valamirevaló támadásából gól született a 36. percben: Idah bántóan egyedül fejelhetett Gulácsi kapujára, 1-0. Sokáig nem voltunk hátrányban, ráadásul a belső védők hozták össze a magyar gólt: Orbán csúsztatását Lang fejezte be közelről a 40. percben: 1-1. Többet volt nálunk a labda, több góllal is vezethettünk volna (összesen hétszer lőttünk kapura, az írek csak kétszer), de az utóbbi időben nem sikerül jól az első félidő a Rossi-csapatnak, így ezúttal is döntetlennel mehettek öltözőbe a fiúk.

A szünet alatt volt időm gondolkodni egy délutáni személyes meccsélményen: a fővárosi Hidegkúti Nándor Stadionban a magyar női válogatott a csereként beállt Pápai Emőke gyönyörű góljával1-0-ra legyőzte a svájciakat EB-selejtezőn – egy ilyen eredménnyel tizenegy nap múlva is elégedett lennék, amikor a férfi válogatott első csoportmérkőzésére kerül sor az Európa-bajnokságon Kölnben, szintén Svájc ellen.

Dublinban a második félidőben már Dibusz kezdett a magyar kapuban, és egy másik ferencvárosival is bővült a csapat, mert Botka Negót váltotta. Az ötvenhatodik percben Sallai szép lövését védte Kelleher, majd a szöglet után is volt dolga.

Negyed órával a vége előtt  Szoboszlai szabadrúgása okozott veszélyt az ír kapu előtt, de gólt nem sikerült szerezni – cserébe viszont Dibusznak sem akadt gyakorlatilag semmi dolga a neki jutó 45 percben. A hosszabbításban viszont a saját szögletünkből elszaladt két ír, Dibusz még beleért, de a felperdülő labda beesett a magyar hálóba: 2-1 oda.

Tizennégy mérkőzés után tehát vereséget szenvedett a magyar csapat, amely – és ez a rosszabb hír – nem játszott jól Dublinban, ami cseppet nem jó előjel az EB előtt.